KENYA ÇALIŞMALARIMIZ

- KENYA – GARİSSA

Kenya’nın Garissa şehrinde açtığımız yetimhanemizde Müslümanların yaşadığı büyük bir alandan özel olarak seçilmiş 50 yetim çocuğumuz kalmakta. Buradaki en iyi okullarda okuyorlar. Çoğu sınıf 1.si olan bu yetimlerimizin tamamını üniversiteye kadar taşımayı hedefliyoruz. Bölgenin kaderi ancak iyi yetişmiş lider insanlar sayesinde değişecek.

- KENYA KAKUMA KAMPI

1992 yılında kurulan kampa, 19 yıl aradan sonra ilk gelen Müslüman yardım kuruluşu olan RİDA, kamptaki Müslümanlar tarafından gözyaşları içinde karşılandı. Hüseyin Akseki medresemizde çoğu yetim 350 öğrencimiz ders görüyor. Medresemizde 4 adet öğrencimiz İslam’ı seçerek Müslüman oldu. İslam’ı seçen öğrencilerimizin 3 tanesi ailelerin de hidayetine vesile oldu. 110 a yakın misyoner kuruluşun faaliyet gösterdiği kamptaki Hz. Hüseyin medresemizde 150 talebemiz bulunmakta. Bunlardan 47si medreselerimizde Müslüman olan Kongolu mülteciler oluşturmakta. Daha önce Müslüman olmuş çoğu kadınlardan oluşan 60 öğrencimiz ilk İslami derslerini de medreselerimizde alıyor. Daha birçok kişinin hidayetine vesile olacağını düşündüğümüz medreselerimizde çalışmalarımız hızla devam ediyor.

- HZ İBRAHİM MEDRESELERİ

Kenya’nın Uganda –Sudan sınırında bulunan Turkana bölgesinde yerli turkana halkı yaşamakta. Turkanalı Müslüman olmuş hocalarımız turkana halkının eskiden Hz. İbrahim’e ve bir tek Allah’a inandıklarını, İslam’ın da aynı şeyleri söylediğini, buraya yapılacak olan bir medrese ile İslam’ın hızla yayılacağını söylemeleri üzerine, İsmi HZ. İbrahim olan 2 adet medrese açıldı. Açılan bu medreselere ilk 2 ayda 120ye yakın öğrenci geldi. 22 Turkanalı öğrencimiz Müslüman oldu. 500 öğrenci kapasiteli medreselerimizde kendi dillerinde İslam’ı bölgeye yayacak hocalar yetiştirilmekte.

- MUSAB BİN UMEYR MESCİDİ

Yeni açılan bu mescidimizde 116 öğrencimiz bulunmakta. Bu öğrencilerimizden 13 tanesi bu mescitteki çalışmalar sonucu İslam’ı seçtiler.

"Ey Ali, senin elinle bir kişinin hidayete ermesi, yeryüzünde bulunan ve güneşin üzerine doğduğu her şeyden daha hayırlıdır." Hadisi Şerif

- KAKUMA KAMPI KURBAN

127bin nüfuslu kampta, 20yıl aradan sonra ilk kez 2012 yılında kurban organizasyonu gerçekleştirilerek kurban kesildi. Büyük bir heyecan oluşturan organizasyon bu yıldan sonra düzenli olarak yapıldı ve yüzlerce hisse kurban dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca yüzlerce yetim, yoksul ve yeni Müslüman olmuş medrese öğrencisinin ailelerine de gıda yardımında bulunuldu.