Yetimlerin İhtiyacı Konya'dan...

Somali'deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde, ölüm yolunu aşarak gelen Müslümanlar'ın oluşturduğu ve BM kayıtlarına göre dünyada yaşanılması en zor olan iki bölgeden birisi olan Dadaap Kampı'nda 2 bin 400 yetim çocuğumuza bu medreselerde eğim vererek, yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz

RİDA 8 BİN YETİMİN BAKIMINI ÜSTLENİYOR

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, yurt dışı ağırlıklı olarak yetim çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Şahin, Somali'deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde, ölüm yolunu aşarak gelen Müslümanlar'ın oluşturduğ ve BM kayıtlarına göre dünyada yaşanılması en zorolan iki bölgeden biri Dadaap Kampı'nda yetim çalışmalarının olduğunu belirtti. Şahin, “Yaklaşık 700 bin mültecinin yaşadığı bu kampta 3 yıldır 7 medrese, 1 aşevi, 4 mescid ile çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bu bölgede 2 bin 400 yetim çocuğumuza bu medreselerde eğim vererek, yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

KENYA'DA YETİMLERE ÖZEL EĞİTİM VERİLİYOR

Kenya'da 50 yetim çocuğa özel eğitim ve imkan sağlandığını belirten Şahin, bu çocukların ilerde bölgelerinde lider kadrolarda yer alacak şekilde yetiştirildiklerini ifade etti. Şahin, “Kenya'nın Garissa bölgesinde 1 yetimhanemiz ve 50 yetimimiz var. Buradaki çocuklar özel seçilmiş, tamamen yetim ve öksüz olan çocuklarımız. Sınıflarında hatta okullarında ders ve davranış yönünden birinci olan öğrencilerden oluşuyor, buradaki öğrencilerimiz. Derneğimiz bu yetimlerin üniversiteye kadar bütün masraflarını üstlendi. Bu çocuklar özel okullarda okutulup, bölgelerinde lider olacak kadrolarda yetiştiriliyor” diye konuştu. Rida Derneği'nin Türkiye'de ve yurt dışında yaptığı yetimlere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Şahin, şunları söyledi: “Türkiye'de 800 yetimimiz var. Bu çocuklarımıdan kantin parası ve yardıma muhtaç olan 220 yetimin ailesine aylık düzenli gıda yardımı yapılıyor. Suriye'de 45 yetimimiz bulunuyor. Sudan-Darfur-Nyala Kampları'nda, 30 okulda 2 bin 450 yetimimiz var. 23 Kur'an kursunda 2 bin 811 hafız ve kurs talebesi, 200 sokak çocuğunun kaldığı yurda da günlük sıcak yemek çıkarıyoruz. Kenya Kakuma Kampı'nda 4 medrese, 2 mescit, 1 aşevimiz var. Burada bin 250 yetimin ihtiyaçları karşılanıyor.”