SURİYE'DE EMANETLERİNİZ YERLERİNE ULAŞTIRILIYOR.

SURİYE’DE YARDIMLAR DAĞITILMAYA DEVAM EDİYOR

Son 6 yıldır, insanı insanlığından utandıran zulümlere sahne olan Suriye'de vahşet durmak bilmiyor. Özellikle son dönemde Halep’te yaşanan bombalamalarda sivil halk hedef alınmakta. Bu saldırılarda çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Türkiye ise bu duruma sessiz kalmıyor ve her geçen gün yardımlarını çoğaltıyor.

Bu kapsamda Konya merkezli RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği de sürdürdüğü yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımları yerine ulaştırmaya devam ediyor. Suriye'nin kuzeyindeki Halep, başkent Şam'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti. Türkiye sınırına uzaklığı 40 km. Rejim kuşatmasındaki binlerce sivilin bulunduğu doğu Halep'te halk temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor.

ONBİNLERCE İNSAN ÇADIRLARDA

Saldırılardan kurtulan on binlerce insan ise Lazkiye ve İdlipte kurulan çadır kentlere yerleşiyor. Zor kış şartlarının giderek arttığı bölgede insanlar çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bu duruma sessiz kalmayan RİDA Derneği çeşitli zamanlarda Acil İnsani Yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan RİDA Derneği Suriye Masası sorumlusu Selim Doğdu son bir ay içerisinde dört kez bölgeye gittiğini ve her gittiğinde durumun giderek zorlaştığını söyledi. Bölgeye yapılan yardımların ulaştırılması için özel gayret gösterdiklerini ifade eden Doğdu, zor kış şartlarının gelmesiyle beraber çadırda yaşamak durumunda kalan insanların sıkıntılarının bir kat daha arttığını belirtti. Halep’ten yeni gelenlerin ise bu çadırlarda akrabalarının yanına yerleştiğini böylelikle bir çadırda birden fazla ailenin kaldığını söyledi. Ümmetin birbirlerinin acısını hissetmesi gerektiğini vurgulayan Doğdu, dün olduğu gibi bugün de Suriye'ye ve dünyanın her yerindeki mazlumlara yardım edeceklerini, milletimizin emanetlerini buralara ulaştırmaya devam edeceklerini kaydetti.

EMANETLER ULAŞTIRILIYOR

Yapılan açıklamada ayrıca son yapılan yardımlarla bölgeye acil gıda kolileri, hijyen malzemeleri ve kömür gibi malzemelerin ulaştırıldığı belirtildi. Doğdu ayrıca dernek olarak hayırseverlerin desteğiyle yine içinde gıda, temizlik malzemesi, battaniye, un, soba, hijyen maddeleri, bebek bezleri, mamalar ve ağırlıklı kışlık giyeceklerin olduğu yeni yardım tırlarının da bu hafta içerinde Suriye’ye ulaştıracaklarını belirtti. Kardeşlerine sahip çıkan yardımseverlere teşekkür eden Doğdu, yeni yardım yapacaklar için Kuveyt Türk Konya Şubesi TR92 0020 5000 0067 2359 2000 01 dernek hesap numarasına, dernek internet sitesi olan www.ridader.org.tr adresi üzerinden online bağışla ve makbuz karşılığı dernek merkezine yapılacak olan bağışların da ulaştıracaklarını belirtti.