RİDA Derneği 2500 Kişiye Aşure Dağıttı

Aşure programını bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konya merkezde Kapu camii ve Şerafettin caminde olmak üzere toplamda 2500 kişiye aşure dağıttık

Aşure programı hakkında bilgi veren RİDA Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Mustafa EMİR konuşmasında şu sözlere yer verdi. " RİDA Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşure programını bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konya merkezde Kapu camii ve Şerafettin caminde olmak üzere toplamda 2500 kişiye aşure dağıttık. Muharrem Ayı çok önemli ve bereketli aylardan birisidir. Peygamber Efendimizin (sav) ‘Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ikram eder. buyurmuştur. İşte Peygamber Efendimizin bu hadis-i şerifini kendimize rehber yaparak her yıl gönüllülerimizin de desteğiyle hazırlamış olduğumuz aşureyi paylaşıyoruz. Her gün farklı acıların ve savaşların yaşandığı dünyamızda, Cenab-ı Allah’tan duamız böyle güzel ve bereketli günlerin inşallah en kısa zamanda bu acıların ve savaşların son bulmasıdır.

RİDA Derneği olarak Yetim merkezli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Türkiye başta olmak üzere, Afrika ülkeleri olan, açlık ve kuraklığın bitmediği Sudan, Somali ve Kenya'da, ayrıca Suriye ve Balkanlarda yetim faaliyetlerimize ve insani yardım çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalara destek olan tüm gönüllülerimize teşekkür eder, bütün kardeşlerimizi derneğimize bekleriz." dedi.