RİDA-DER'den Mazlum Suriye Halkına Yardımlar Devam Ediyor

Kış mevsiminde, açlık,soğuk ve iç savaşla mücadele ederek, hayatta kalmaya çalışan Suriye halkına, hayırsever Türk halkının yardımları sürüyor.

Daha önce ilaç, un, gıda, giyecek, soba v.s gibi ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı tırları değişik zamanlarda 4 konvoy şeklinde Suriye'ye gönderen RİDA-DER, yeni yardım konvoyunu dualarla bugün yola çıkardı. Yüklenen tırlar da Gıda malzemeleri, Su, acil ilaçlar ve tıbbi malzemeler, giysi, ayakkabı, ısıtma araçları, battaniye ve yatak gibi yardım malzemeleri bulunuyor. Ayrıca yaklaşık 30 ton UNdan oluşan bir tır yardım da mazlum Suriye halkına gönderiliyor.

Konu ile ilgili olarak dernek merkezinde bir açıklama yapan RİDA Derneği Yön. Kur. Başk. Mehmet ŞAHİN "Başta Suriye olmak üzere, bölgemizde bulunan ve dünya üzerindeki müslüman topraklarında masum insanların kanının döküldüğü, geriye dönük telafisi olmayan kayıpların yaşandığı aşikardır. Bildiğiniz gibi geçen haftada Suriye'nin Halep, Şam ve Hama bölgelerine varil bombaları atılmış, aralarında masum bebekler, kadınlar ve yaşlılarında bulunduğu 150'yi aşkın insan öldürülmüştür. Bu bir insanlık suçu ve ayıbıdır. Suriye’de bu zamana kadar yüz bini aşkın insan hayatını kaybetmiş, 10 milyon insan aç kalmış, 6.5 milyon insan mülteci konumuna düşmüş ve vatanlarını terk etmek zorunda bırakılmış ayrıca bunun neticesinde 350bin çocuk yetim ve kimsesiz kalmıştır. Şu kış şartlarında maalesef bu çocukların soğuktan donarak öldükleri haberleri her gün yüreğimizi kanatıyor. Bizler de Türk halkı olarak uyanık olmak zorundayız. Türkiye üzerine oynanan oyunlara, çıkarılmak istenen fitneye karşı ancak eğitimli bir nesil ile karşı durabiliriz. Bu durumda öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.Biz sivil toplum kuruluşlarının sürekli olarak çalışmalarında Eğitim kurumları ile bir dirsek temasında bulunması lazımdır. Bu kapsamda düzenlediğimiz Suriye'ye yardım kampanyasına destek veren okullarımızı ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizler RİDA olarak bugüne kadar hep mazlumların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."dedi.

ŞAHİN konuşmasında ayrıca; Ülkemize sığınan Suriyeli mültecileri de bir Ensar-Muhacir kardeşliği sergileyerek onlara yardım ettiklerini dile getirdi. Hem Konya'da, hem de Gaziantep Islahiye'de bulunan Suriye'li ailelere yardımlarının devam ettiğini belirten Şahin, Suriye'nin yetimlerine bakmak da bizim boynumuzun borcudur. O yavrularımızı yalnız bırakamayız, dedi. Son olarak, bu yardımların sürekli devam edeceğini söyleyen Şahin, yapılan yardımlara destek sağlamak isteyen bütün kardeşlerimizi derneğimize bekliyoruz, dedi. Yapılan açıklamanın ardından RİDA'nın Suriye Yardım Konvoyu dualarla yola çıktı.