OKŞAYAN ELLER PROJESİ EĞİTİME BAŞLADI

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA), İçişleri Bakanlığı ile ortak yapılacak olan “ Okşayan Eller Olalım” Kişilik geliştirme ve sosyal sorumluluk alma çalışması projesi ilk eğitimine başladı.

Proje yetim öğrenciler başta olmak üzere, çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik yapılıyor. Bu gruplara yönelik eğitim, kültür ve sosyal içerikli konuları içeren ve temelinde Değerler Eğitimi ile İzcilik Eğitimini kapsayan proje 10 hafta sürecek.25 Ağustos tarihinde ilk adımları atılan proje 26 Temmuz 2015 tarihinde tamamlanacak. Projeden 200 ortaokul öğrencisi yararlanacak. 

141.500 TL bütçeli bu projenin 97.000 TL’sini İç İşleri Bakanlığı tarafından sağlandığını, imzalanan protokol ile bu proje hayata geçti.

Dernek olarak Projenin tanıtımı ve uygulanmasında yardımseverlerin desteğini beklediklerini, verilecek destekler ile RİDA Derneği gelecek yıllarda da daha farklı projelerin çalışmalarını başlattıklarını ifade etti. 

Projenin içeriği ile ilgili bir açıklama yapan dernek yönetim kurulu üyesi, proje koordinatörü Eğitimci Zafer Karakuş ise proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Projemiz, sosyal yapımızı güçlendirmek, toplumsal sorunlara çözüm üretmek ve aile birlikteliğini güçlendirmek temeline dayanmaktadır. Amacımız Yetim ve öksüz çocukların sorunlarına çözüm üretmek, çocuklarımızı ahlaklı, dürüst, çalışkan ve gözlemci olarak onları başarılı bireyler haline getirmektir. Ayrıca aydınlık geleceğimizin oluşumuna katkı sağlayacak ve söz sahibi olacak üretken nesiller olabilmesi için izcilik çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları yaparken doğa ve insan sevgisini pekiştirtmek, değerler eğitimi ile bütünleştirerek birlik ve beraberliğimizin teminatı yükseltecek bireyler yetiştirmek amacı taşıyan bu proje bugün ilk eğitimine başlıyor. Bu çalışma Konya’mıza hayırlı olsun” dedi. Karakuş ayrıca projenin uygulama alanları ile ilgili de bilgi verdi. “Projemiz Konya merkezde Meram, Selçuklu, Karatay ilçelerimizdeki ortaokul öğrencilerimize yönelik başlatıldı. 200 öğrencimiz bu projeden faydalanacak. Bu kapsamda derslerimiz, İzcilik Eğitimi ve Değerler Eğitimi temelli olacak. Ayrıca seyahat ve konaklamalar ve izcilik bilgilerinin pekiştirilmesi, müze gezileri, sosyal ve sportif faaliyetler ile Gezi ve pikniklerde bu projede yer alacak. Tabi ki bu proje yapılacak olan seminer, konferans ve kamp faaliyetleri ile de desteklenecektir. 2 il içi, 1 il dışı kamp olacaktır. İzcilik eğitimine katkı sağlayan Türkiye İzcilik Federasyonu Konya Temsilciliğine de teşekkürlerimi sunuyorum. Uygulanacak olan projenin bütün masraflarını derneğimiz ve bütçe destekçisi olarak İç İşleri Bakanlığı karşılayacaktır. Bu aşamada bize katkı sağlayan ve destek verecek tüm gönüllülerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Karakuş son olarak projenin hayata geçirilmesi ile birlikte sağlanan geri dönüşümü ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.