ÖĞRENCİLERDEN BAYIRBUCAK’A DESTEK

Suriye'de yaşanan olaylara sessiz kalmayan Selçuklu Şükriye Onsun ilkokulu yönetimi, öğretmen ve öğrenciler ile aileler, Bayırbucak Türkmen kardeşleri için bir yardım kampanyası düzenledi.

Kampanya sonucunda topladıkları giyim, ayakkabı, oyuncak ve kırtasiyeden oluşan yardımları Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere RİDA Derneğine teslim ettiler.
Okul konferans salonunda düzenlenen programa okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve kampanyaya destek veren veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Şükrü GÜLMEZ, iki ay önce başlattıkları kampanya sonucunda yaklaşık 2000 adet kıyafet, oyuncak, kırtasiye vb. yardımları topladıklarını belirtti. Toplanan yardımları velilerin desteğiyle tek tek tasnif ettiklerini ve paketlediklerini söyleyen Gülmez, kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Daha sonra söz alan RİDA Derneği Yön. Kur. Üyesi Eğitimci Fatih Bayram, derneğin faaliyetlerinden söz etti. Bayram ayrıca konuşmasında şu sözlere yer verdi. “ Ne tuhaf bir dünyada yaşamaktayız. Bugün bir ülkenin 80bin mülteciye kapılarını açtığı için Nobel ödülü verilsin mi, verilmesin mi tartışmaları yapılırken ülkemiz bugün savaş mağduru 2 milyon 800 bin mülteciye kucak açmış ve açmaya devam etmektedir” dedi. Kampanyayı düzenleyen okula ve öğrencilere tek tek teşekkür eden Bayram, bu yardımın bir faaliyet değil, zorunlu insani görev olduğunu belirtti.
RİDA Derneği Suriye Masası Sorumlusu Selim Doğdu ise, bölgede yaşanan son durum hakkında bilgi verdi. Doğdu, bölgenin çok kritik bir zamandan geçtiğini ve Türkmenlerin hiçbir güvenliğinin kalmadığını belirtti. Doğdu konuşmasında “Rida Derneği olarak bölgeye 5 yıldır yardımları götürmekteyiz. Yalnız şu anda ailelerin büyük bir çoğunluğu yazlık çadırlarda kalmakta. Isınma, gıda ve giyecekten yoksun durumdalar. Eğitim ve Sosyal yaşam tamamen durmuş durumda. Ve bizim yardımlarımıza ihtiyaçları var. Biliyor ki kardeşleri onları yalnız bırakmaz. Bizde görüyoruz ki 7den 70e bütün halkımız Türkmen kardeşinin yanında. Birde bizden bu yardımların yanında çok dua istiyorlar. Dualarınızda kardeşlerimizi unutmayın” dedi.
Son olarak okul sınıf anneleri adına söz alan Arzu Balta, konuşmasında düzenlenen yardım kampanyasından bahsetti. Düzenledikleri yardım kampanyasının diğer okullara da ışık tutması temennisinde bulundu. Daha sonra toplanan yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere öğrencilerin de yardımıyla RİDA Derneğine teslim edildi.

http://www.kanalon.tv/izle-104349-ilkogretim_ogrencilerinden_anlamli_yardim.html

HABER GALERİSİ