Kosava ve Makedonya'da 285 çocuk sünnet ettirildi.

Geçtiğimiz aylarda Balkanlarda 600'ün üzerinde çocuğu sünnet ettiren RİDA Derneği, bu kez de Kosova ve Makedonya'da 285 çocuğu sünnet ettirdi.

RİDA Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kalender ve RİDA Sağlık Ekibi Başkanı Doktor Fatih Soydemir, Kosova ve Makedonya'da gerçekleştirdikleri sünnet faaliyetleriyle ilgili dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Balkanlarla ilgili izlenimlerini ve gerçekleştirdikleri sünnet faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan RİDA Sağlık Ekibi Başkanı Doktor Fatih Soydemir, Kosova ve Makedonya'da toplamda 285 çocuğu sünnet ettirdiklerini açıkladı. RİDA olarak yurtdışında sünnet organizasyonları ve yardım faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Soydemir, Kosova'nın yüzde 99'unun Müslüman olmasına rağmen sünnet olma oranının düşük olduğunu kaydetti. Soydemir, “Kosova'da bir sünnetin maliyeti 50 Euro. İşsizlik oranı ise çok yüksek. Vatandaş çocuğunu sünnet ettiremiyor. Kosova'da kominist rejim nedeniyle İslamiyet'in izleri pek görülmüyor. Batılıların yaptığı küçücük yatırımların büyük büyük reklamları yapılıyor. 265 çocuğu Kosova'da, 20 çocuğu da Makedonya'da sünnet ettirdik” dedi.

RİDA Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kalender de, Balkanların kendileri için önemli olduğunu ve Balkanlarda yaşayanların Türkiye'ye yakınlık hissettiğini söyledi. İki Osmanlı padişahının mezarının Balkanlarda bulunduğunu hatırlatan Kalender, “Balkanlarda İslami değerler aşınmış. Kosova yakın dönemde bağımsızlığını ilan etti ve bağımsızlığını ilan ederken 25 bin insanını kaybetti. Bu kayıplardan Türkiye'yi de sorumlu tutuyorlar. Türk pilotların çok sayıda vatandaşın ölmesine neden olduğunu söylüyorlar. Bu dönemede bazı önyargılar kırıldı. Sünnet organizasyonları da kaynaşmaya katkı sağlıyor” diye konuştu.