Derbent’te Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda düzenlenen yardım malzemeleri dağıtım törenine Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı, RİDA Yönetim Kurulu Üyesi Harun Nükte, RİDA Halkla İlişkiler Müdürü Ali Lamcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda 110 ortaokul öğrencisine kırtasiye, okul çantası, spor ve giyim malzemeleri katılımcılar tarafından dağıtılırken, Kaymakam Oltulu ve Belediye Başkanı Acar RİDA yetkililerine ilçeye verdikleri hizmet ve desteklerden ötürü teşekkür belgesi verdi.
Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, yardım malzemelerinin ardından yaptığı açıklamada, RİDA Uluslar arası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nin ilçelerine sürekli olarak birçok yardımlarının sözkonusu olduğunu dile getirdi. Oltulu, bugün de öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunan RİDA yetkililerine yaptıkları bu hayırlı işlerden dolayı teşekkür ederken, “Kendileri de belirtiyorlar, bu yardımları daha da devam edecek.Bizler de bu hayırlı işlerde el ele, daha iyi neler yapabileceğiz onları konuşup, daha güzel hayırlı işler yapmak için çaba sarfedeceğiz.”dedi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, öğrencilerin mutlu ve neşeli anlarına hep beraber tanıklık ettiklerini belirterek, “Ben de çok mutlu oldum. Adeta o çocuklardaki güzel enerji bizlere de geçti. Çocukların sevinmesi bizleri de sevindiriyor. RİDA’ya bu anlamda teşekkür ediyorum. Çok güzel bir faaliyet. Yurtdışındaki faaliyetlerini de zaten ilgiyle takip ediyoruz. İlçemizdeki bu faaliyetleri de bizleri ziyadesiyle memnun etti. Özellile Sudan, Kenya ve Somali’de de faaliyet gösteriyorlar. Allah yollarını açık etsin.”dedi.

RİDA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Harun Nükte de, dernek olarak hem yurtiçinde, hem de yurtdışında faaliyetlerinin sözkonusu olduğunu söyledi. Konya’da 870 yetim çocuğa kantin ve giysi yardımında bulunduklarını, kırsal bölgelerde ise bu tür yardım faaliyetleri ile ihtiyaçların karşılanmasına çalıştıklarını aktaran Nükte, “Bununla alakalı olarak Derbent’e geldik. Derbent’teki okulumuz öğrencilerine hem komple kırtasiyesini, ayakkabılarını, üst başlarını her şeyi ile yerine getirmiş bulunuyoruz.”dedi.

Dernek olarak yurtiçinde ve yurtdışında yetim çocuklarına da hizmet veren aşevlerinin olduğunu anlatan Nükte, yurtdışında okul, meslek edindirme ve Kur’an Kursları faaliyetleri ile de hizmet verdiklerini söyledi.